wat hield de hr-professional bezig in 2019? onze top tien.

hr-professional-2019

We doken in onze statistieken en brachten in kaart welke hr thema’s het meest populair waren het afgelopen jaar. Van de redenen waarom medewerkers hun ontslag geven, over tips voor een betere onboarding tot het belang van EQ als selectiecriterium bij de rekrutering... Deze artikels werden het meest gelezen door jouw collega’s!  

7 redenen waarom medewerkers hun ontslag geven

Op een erg krappe arbeidsmarkt is het aan boord houden van medewerkers minstens even belangrijk als het aanboren van nieuw talent. Neemt jouw toptalent de benen? Zeker lezen dan! Toegegeven, het stuk kan lichtjes confronterend zijn, maar een gewaarschuwde hr-professional…  

 

stel deze vragen niet meer tijdens een sollicitatiegesprek

Erg veel mensen namen uitgebreid de tijd om dit stuk te lezen. Logisch ook. Want met veel van de klassieke vragen die al decennialang worden gesteld door rekruteerders doe je deuren tot erg belangrijke informatie dicht. En wordt een sollicitatiegesprek al snel een ondervraging.

 

weg met het sollicitatiegesprek

Kleine nuance: “Weg met het klassieke sollicitatiegesprek!”. Zo’n gesprek is meestal zo standaard en doorzichtig dat elke kandidaat die zich een beetje heeft voorbereid, de antwoorden al tot in de puntjes klaar heeft. En dus krijg je afgeborstelde sociaal wenselijke antwoorden die jou als rekruteerder weinig tot niets vertellen over de persoonlijkheid van de kandidaat. Herkenbaar? Herkenbaar! Want deze tekst was erg populair. 

 

6 personeelsvoordelen die niet veel kosten

Mensen willen loon naar werk. Maar daarnaast houden ze met heel wat andere voordelen rekening bij de keuze voor een werkgever. En die kunnen de doorslag geven als ze twee aanbiedingen overwegen waarbij het loonpakket vergelijkbaar is. Dus waar kan je als werkgever nog op inzetten om het verschil te maken? 

 

hoe sterk zijn uw vacatureteksten? 6 gouden tips van onze digital recruiters.

Sommige vacatures zijn zo slecht geschreven dat het lijkt alsof de plaatsers ervan niet willen dat ze ook gelezen worden. Laat kandidaten kunnen overtuigen om aan boord te komen.  De digital recruiters van Randstad deden de test en daaruit bleek dat geoptimaliseerde online vacatures maar liefst 40% meer clicks van geïnteresseerden opleveren!


samenwerken: hoe bouw je een sterk team?

 Hoewel heel wat organisaties een soort van blijde boodschap verkondigen als ze het hebben over het belang van sterke teams, blijkt in de praktijk dat ze vaak niet weten hoe ze precies zulke teams kunnen uitbouwen. Deze tips leggen het DNA bloot van wat een groep collega's zo performant maakt en hielpen al heel wat hr-professionals op weg!

waarom je maar beter kunt focussen op EQ bij rekrutering

Zij zijn diegenen die van een groep individuen een team kunnen maken. Zij hebben oog voor intermenselijke verhoudingen. Zij detecteren stress en spanningen al voor die voor problemen kunnen zorgen. Zij kunnen mensen begeleiden bij verandering. Het World Economic Forum voorspelde ook al dat tegen 2020 emotionele intelligentie tot de tien meest gevraagde vaardigheden zou horen.
 

terug naar het oude nest: wat win je bij de aanwerving van een ex-werknemer?

Steeds meer hr-professionals zetten strategisch in op de optie dat een werknemer die zijn ontslag geeft later in zijn loopbaan nog terugkeert. De ex-werknemer doet nieuwe ervaringen op, groeit en komt sterker terug aan boord als “boomerangmedewerker”. Dit artikel schetst voordelen en valkuilen! 

 

7 tips om de juiste kanalen in te zetten bij de rekrutering

Via welke kanalen zoeken én vinden mensen hun job anno 2019? Die vraag was de basis van het onderzoek dat Randstad Research deed bij 14.000 respondenten. En dat onderzoek bevestigt een aantal tendensen, maar ontkracht zeker ook enkele hypes. Wel de juiste mix van kanalen inzetten om talent aan te trekken? Dit stuk maakte al heel wat collega’s wegwijs! 

 

onboarding: geef je nieuwe medewerkers een vliegende start

De eerste dag van een medewerker zet de toon voor de rest van zijn of haar tewerkstelling en bepaalt voor een groot stuk of hij of zij snel productief is of niet. Een slechte onboarding schrikt mensen af en laat hen onnodig tijd verliezen. Deze blogpost lijst een hele reeks nuttige tips op om de onboarding vlot te laten verlopen.

 

Wil je als hr-professional ook in 2020 het verschil maken met deze handige tips en tricks?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we delen maandelijks onze expertise met jou!