https://www.randstad.be
https://www.randstad.be

Voor je kind zorgen blijft een van de mooiste jobs. Wie daarna de draad wil opnemen met zijn of haar vroegere baan, merkt dat dit niet evident is. Hoe overtuig je werkgevers van de persoon die je vandaag bent?

kijk naar wie je vandaag bent.

Enkele jaren thuisblijven om voor je kinderen te zorgen, is een ingrijpende keuze. Plots heb je geen 'job' meer. En je nieuwe collega's zien er een pak jonger uit. Het belangrijkste is dat je in deze periode geniet van je keuze. Komt de tijd om opnieuw professioneel aan de slag te gaan, denk dan hieraan …

quote icon

Je hebt met hart en ziel gewerkt aan één van de belangrijkste projecten van je leven: de zorg voor en de opvoeding van je kinderen. Wees gerust  fier op de prestatie. Je hebt ongetwijfeld veel opgestoken – organisatietalent bijvoorbeeld - wat je ook professioneel vooruithelpt. - Gretel Vlogaert, nationaal manager loopbaanfocus RiseSmart. 


Aanvaard dat je veranderd bent. Je bent niet meer de persoon die je was toen je stopte met werken. Kijk naar wie je nu bent. Wat kan je? Wat wil je? Dat zijn vragen waarop het antwoord jouw toekomst bepaalt. Denk daarover na. Lukt dit niet alleen? Neem dan een loopbaancoach onder de arm. Gebruik anderen als klankbord.

Twijfels over opnieuw aan de slag te gaan? Een snuffelstage vermijdt dat de overgang te bruusk is. Je ontdekt of de job je ligt en je kan je aanpassen aan je nieuwe balans werk-privé.

Voor het 'thuiswerk': breng je taken in kaart en aanvaard hulp van je partner, familie, een poetshulp … Zo vermijd je teveel hooi op je vork te nemen.