Randstad ondersteunt uniek ICT-opleidingstraject.

De vraag naar gespecialiseerde ICT-profielen op de arbeidsmarkt overstijgt vandaag het aanbod. Train4smartservices verkleint die kloof. Dit project van Corda Campus Hasselt en enkele hogescholen stoomt cursisten vanaf januari 2019 op 18 maanden tijd klaar voor een IT-job.

‘De kans op een job na de opleiding is zo goed als 100 procent’ - Natalie Herczeg, Business Manager bij Randstad

 

18 maanden opleiding voor een zekere job

Randstad werkt mee aan het werven, screenen en selecteren van de deelnemers aan Train4smartservices. ‘En we nemen tijdens het opleidingstraject ook onze rol als coach op’, zegt Natalie Herczeg, Business Manager bij Randstad.

Uit onderzoek blijkt dat de slaagkans van een cursist stijgt van 40 tot 90 procent dankzij deze begeleiding. ‘Dat zal nodig zijn’, zegt Natalie Herczeg. ‘De zoektocht naar geschikte IT’ers is voor veel bedrijven heel moeilijk. Het aanbod moet groter. Omscholing is een antwoord op die vraag. We merken vandaag dat meer en meer mensen daar vragende partij voor zijn. De digitalisering maakt een aantal bestaande jobs in de toekomst overbodig. Maar er zijn natuurlijk heel wat kandidaten met een passie voor IT die daar hun beroep van willen maken.’

Randstad organiseert de intakegesprekken en de assessments om de cursisten te rekruteren voor Train4smartservices. Hun opleiding vindt onder andere plaats op de Corda Campus.

‘De cursisten worden opgeleid tot softwareontwikkelaars, data-wetenschappers en service desk engineers. Dat zijn profielen die meteen inzetbaar zijn’, zegt Natalie Herczeg.

‘Tijdens de opleiding doorlopen ze een leer-werkprogramma: vier dagen leren, één dag werken. Daarna volgt een stage van drie maanden om hun talenten en voorkeuren te ontdekken en aan te scherpen.’

Na die stage kunnen deelnemers zich specialiseren tot front end developer, webdesigner of data scientist. Negen maanden werkplekleren bij een bedrijf naar keuze maakt de opleiding af. Met het internationale certificaat dat de cursisten krijgen, zijn ze klaar voor de arbeidsmarkt.

Het info-event van Train4smartservices vindt plaats op 18 oktober op de Hasseltse Corda Campus. Geïnteresseerde cursisten en bedrijven kunnen er hun licht opsteken en zich inschrijven.

De kans op een job na de opleiding is zo goed als 100 procent. Het interessante is dat deze cursus samengesteld is op maat van de bedrijfswereld. We starten met 35 cursisten per campus. Daarna bekijken we met onze partners of we de opleiding kunnen verbreden.

 

binnenkort bij u aan het werk?

Bent u op zoek naar een gemotiveerde IT'er die mee is met de nieuwste ontwikkelingen? Train4SmartServices stoomt de ideale kandidaat voor u klaar. En wij zorgen voor de perfecte match. Geef u op als stagebedrijf (3 maanden) en/of biedt een betaalde stage aan in het kader van werkplekleren (9 maanden).

Contacteer Caroline Withofs en Sarah Liberato

email: corda@randstad.be

tel: 011 85 92 21