17de Randstad Employer Brand Research: DEME opnieuw bekroond tot meest aantrekkelijke werkgever

Meer dan de helft van de mensen die DEME kent, wil er ook aan de slag. Daarmee wint het baggerbedrijf voor de tweede keer de Randstad Award voor meest aantrekkelijke werkgever.


17de Randstad Employer Brand Research: nog nooit waren de verschillen zo klein

Van december tot en met januari polste hr-dienstverlener Randstad, samen met marktonderzoeksbureau TNS, bij 11.000 studenten, werknemers en werkzoekenden naar de aantrekkelijkheid van de belangrijkste Belgische werkgevers. Baggerbedrijf DEME kwam daarbij als winnaar uit de bus, voor de tweede keer. Het bedrijf won de award eerder al in 2012.

Jan Denys, arbeidsmarktexpert bij Randstad, analyseert het parcours van de winnaar van de 17de Randstad Award. ‘In 2010, 2011 en 2013 was DEME telkens tweede. De jaren nadien had het bedrijf onvoldoende naambekendheid om weerhouten te worden in de nationale rangschikking, ook al was het telkens koploper bij de Nederlandstalige respondenten.’

Het Belgische baggerbedrijf behaalde dit jaar een aantrekkelijkheidsscore van 51,3 procent. Het employer brand van de baggeraar doet het daarmee erg goed. Dat is geen toeval, meent CEO Alain Bernard.

‘We werken strategisch aan ons werkgeversmerk, onder andere via netwerkevenementen en presentaties in hogescholen en universiteiten.’

 


farma blijft nipt op kop

Opmerkelijk: nog nooit in de geschiedenis van de Randstad Employer Brand Research eisten zoveel Belgische bedrijven een plaats op in de top van de rangschikking. En nooit eerder was het verschil in score tussen nummer één en vijf zo klein.

‘Strikt genomen hadden ook Pairi Daiza (50,8%), Janssen Pharmaceutica (50,3%), GlaxoSmithKline (50%) en Studio 100 (49,2%) kunnen winnen’, zegt Jan Denys.

Een speciale vermelding is er voor Colruyt. Het distributiebedrijf verdubbelde zijn aantrekkelijkheid tussen 2005 en 2017, van 21 naar 43 procent.

De meest aantrekkelijke sector blijft ook dit jaar, zij het nipt, de farmasector met 42,6 procent. Media wipt met 42,1 procent over aeronautica, de nummer twee van de vorige editie. IT & consultancy en elektronica sluiten de top vijf af. Opvallende klimmers zijn de energie-(+3,9%) en de hr-sector (+3,3%).

interesse om te werken bij de meest aantrekkelijke werkgever van 2017? 

 


disclaimer

Randstad vindt het als grootste human resources-dienstverlener van het land belangrijk om op deze blog arbeidsmarktgerelateerde onderwerpen vanuit verschillende invalshoeken aan bod te laten komen. Dit wil niet zeggen dat we automatisch de standpunten onderschrijven van de specialisten die in onze publicaties het woord nemen.