DEME is voor de tweede keer de meest aantrekkelijke werkgever in België

Deme is door 11 000 respondenten in België verkozen tot meest aantrekkelijke werkgever in België. Van diegenen die het bedrijf kennen zegt 51% graag tot heel graag bij het bedrijf te willen werken. Deme haalt het nipt voor Pairi Daiza, Janssen Pharmaceutica, GlaxoSmithKline en Studio 100.  Daarmee wint het baggerbedrijf voor de 2de keer de Randstad Award waarmee het op gelijke hoogte komt met eeuwige rivaal Jan De Nul.

 

De andere grote winnaar dit jaar is Colruyt. Het is niet alleen voor het eerst en in opvolging van Coca-Cola de meest aantrekkelijke werkgever in absolute zin, het is ook het bedrijf dat op 10 jaar tijd de grootste vooruitgang heeft geboekt.


nek aan nek-race

Deme is dit jaar, in navolging van GlaxoSmithKline, de meest aantrekkelijke werkgever in België. Dit blijkt uit een onderzoek (december 2016 en januari 2017) bij 11 000 respondenten in België. Maar liefst 51% zegt graag tot heel graag bij het bedrijf te willen werken. Deme haalt het heel nipt voor Pairi Daiza, Janssen Pharmaceutica, GSK en Studio 100. De scores van de werkgevers in de top 5 lagen nooit eerder zo dicht bij elkaar.

voorkeur voor bedrijven van hier

VRT, Mediahuis, Procter & Gamble, Sabca en Coca-Cola vervolledigen de top 10. Slechts 3 bedrijven uit de top 10 van vorig jaar slagen erin om hun positie te consolideren. Nog nooit in de geschiedenis van de Randstad Award werd de top 10 bevolkt door zoveel Belgische bedrijven.


Colruyt timmert stevig aan de weg

Colruyt mist dit jaar op een zucht een eerste notering in de top 10 maar is toch één van de absolute winnaars. Het bedrijf is voor het eerst in absolute zin de meest aantrekkelijke werkgever. In deze rangschikking wordt ook rekening gehouden met de naambekendheid van de bedrijven. Colruyt volgt Coca-Cola op dat zich de voorbije 7 jaar de meest aantrekkelijke werkgever in absolute zin mocht noemen.

Colruyt is ook het bedrijf dat in 10 jaar tijd de grootste vooruitgang in relatieve aantrekkelijkheid boekte. Tussen 2007 en 2017 ging het bedrijf maar liefst 23% vooruit inzake aantrekkelijkheid. 


regionale kampioenen

Als extra groep bedrijven werden dit jaar de regionale kampioenen meegenomen. Het gaat om kleinere bedrijven die de afgelopen jaren de Randstad Regional Award wonnen in hun regio. De vraag die zich stelt is in welke mate deze bedrijven deze aantrekkelijkheid konden doortrekken naar het nationale niveau. Het resultaat is gemengd. Hierboven bleek al dat 2 van de 7 weerhouden bedrijven (Pairi Daiza en Studio 100) zich meteen positioneren in de top 5 van de globale rangschikking. Ook Biscuiterie Jules Destrooper haalt de top 20. Van de 4 andere bedrijven slaagt echter alleen RTL erin om voldoende naambekendheid (10%) te genereren om de rangschikking te halen.

 

Top 10: De aantrekkelijkste werkgevers in België (de score vertegenwoordigt het aandeel mensen van zij die het bedrijf kennen die een score geven van 4 of 5 (op een schaal van 5) op de vraag ‘Zou u voor dit bedrijf willen werken?’)

Deme

51,3%

Pairi Daiza

50,8%

Janssen Pharmaceutica

50,3%

GSK

50,0%

Studio 100

49,2%

VRT

45,5%

Mediahuis

45,0%

Procter & Gamble

45,0%

Sabca

43,6%

Coca-Cola

43,6%

 


meer informatie:

Jan Denys Director External Communication & Public Affairs Randstad
Gsm: 0495 599 415
@RandstadBelgium
@DenysJan