https://www.randstad.be
https://www.randstad.be

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest riep vorig jaar op projecten in te dienen die diversiteit bevorderen en discriminatie bestrijden op de werkvloer. Het project BXL Talent for Diversity van randstad RiseSmart Employability is één van de 16 laureaten.

quote icon

'Het is belangrijk om werkzoekenden te coachen en hen te leren hoe ze vooroordelen op de arbeidsmarkt kunnen ontkrachten', zegt projectmanager Aline Bernard van Randstad RiseSmart Employability.

'Het is echter nog beter de bedrijven zelf te sensibiliseren rond diversiteit. En dat is precies wat BXL Talent for Diversity doet. Randstad RiseSmart zet daarvoor al zijn ervaring in als expert op het vlak van diversiteit.'

mensen aan werk helpen

BXL Talent for Diversity startte eind 2017 en duurt een jaar. 'In die periode gaan we de deelnemende ondernemingen begeleiden op het vlak van diversiteit. We willen echt de mentaliteit wijzigen en uiteraard willen we mensen aan werk helpen', aldus Aline Bernard.

BXL Talent for Diversity roept bedrijven op om best practices te delen met andere werkgevers. Tijdens workshops zullen nieuwe methodes en tools bedacht worden om diversiteit op de werkvloer te stimuleren. Randstad RiseSmart zal de deelnemende bedrijven ook kandidaten voorstellen uit integratietrajecten.

'Het Brussels Gewest heeft ons gevraagd de voorkeur te geven aan bedrijven die nog geen gebruik maken van het diversiteitsplan van Actiris (de Brusselse arbeidsbemiddelaar)', vertelt Aline Bernard.

ook voor kleine ondernemingen

BXL Talent for Diversity krijgt financiële steun van het Brussels Gewest. 'Dat geeft ook kleine ondernemingen met minder middelen de kans om een diversiteitsopleiding te volgen. Het advies dat we buiten dit project verlenen, is wel betalend', verduidelijkt Aline Bernard.

De 16 winnende projecten werden op 6 december 2017 bekendgemaakt door Didier Gosuin, minister van Economie en Tewerkstelling van het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest.