zomerlectuur: top 5 meest inspirerende hr blog posts.

Veel mensen hebben de eerste dagen of zelfs de eerste week van hun vakantie echt nodig om af te kicken en los te komen van het werk. Maar eens ze erin geslaagd zijn om het hoofd leeg te maken en te ontspannen, krijgen ze al snel weer zin om nieuwe ideeën op te doen. Heb jij alweer zin om het hoofd terug vol te laten lopen met inspirerende inzichten? Dan zijn deze blogs een goede opwarmer!

leiderschap

Iedereen heeft wel ideeën over leiderschap en wat nodig is om een goede leider te zijn. Maar hebben leiders wel een juist beeld van zichzelf? Vaak niet, zegt Mieke Audenaert, prof aan de faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit Gent in dit interview!


corona en hr

“Het is een kantelpunt en een stroomversnelling. Als bedrijf leer je nu of je nog kan functioneren in een wereld waarin digitaal de norm is.” Serial entrepreneur Peter Hinssen is ervan overtuigd dat de coronacrisis HR de 21ste eeuw kan inslingeren.  


intern rekruteren

Moet je iemand rekruteren? Dan gaan veel werkgevers meteen extern op zoek naar de juiste m/v. Maar het kan anders. Door werk te maken van je interne mobiliteit bijvoorbeeld.


proactief rekruteren

Denk je pas aan rekruteren wanneer iemand je bedrijf verlaat? Dan dreig je keer op keer achter het net te vissen. Een ‘talent community’ of talentpool laat toe om te blijven connecteren met interessante profielen of sterke kandidaten.

verandering

Een veranderingstraject doorvoeren in je organisatie? Daar begin je beter niet onbezonnen aan. Peter De Prins, professor changemanagement, schreef er zelfs een boek over: Six batteries of change. Daarvoor onderzocht hij 5 jaar lang bij 156 bedrijven wat de sleutel is om tot een vruchtbaar resultaat te komen