terug aan het werk na zorg voor de kinderen: tips voor werkgevers.

Wie opnieuw aan de slag gaat na een lange periode voor de kinderen te hebben gezorgd, doet dat heel bewust. Als werkgever stel je je ongetwijfeld wel wat vragen: zijn ze op de hoogte van de laatste trends, kunnen deze werknemers nog mee met het hoge tempo op de werkvloer?

wat echt telt, is de motivatie.

‘Een eenvoudige maar goede test is de kandidaat enkele situaties te laten beoordelen die op de werkvloer voorkomen. Hoe zou hij het oplossen?’ - Gretel Vlogaert, nationaal manager loopbaanfocus RiseSmart

Wat dat laatste betreft: ze hebben net een gezin ‘gerund’. Op het vlak van tempo zit dat wel oké. Wat echt telt, is hun motivatie. Waarom wil iemand opnieuw aan de slag? Hoe hard willen ze ervoor gaan? Denk eraan dat dit kandidaten zijn die vol overtuiging aan een nieuw verhaal beginnen.

Een goed gesprek vooraf moet er zeker zijn: over de kennis die ze willen bijschaven, hoe ze denken om te gaan met hun nieuwe dagtaak … Een eenvoudige maar goede test is de kandidaat enkele situaties te laten beoordelen die op de werkvloer voorkomen. Hoe zou hij het oplossen? Je weet meteen hoe inzetbaar iemand is. Dat het niet perfect zal zijn, oké, maar je moet in elke medewerker investeren.

Bots je op een talent waar je echt van achterover valt? Waarom geen baan in elkaar knutselen die hem of haar op het lijf is geschreven?