nieuwe studentenwetgeving vanaf 1 januari tellen we in uren

Je ving het misschien al op: vanaf 1 januari mogen studenten 475 uren per jaar werken in plaats van 50 dagen. Wat dat voor jou betekent? Veel goeds!


meer werken = meer verdienen

Als je snel kan hoofdrekenen, heb je meteen door dat "475 uur" overeenkomt met "62,5 werkdagen van 7,6 uur". Je mag dus méér werken vanaf 1/1/2017. Meer werken en dus ook meer verdienen. Kassa kassa!

tellen in uren

Bovendien kan je ànders werken. Vanaf 1/1/2017 worden je prestaties immers geteld in uren en niet meer per halve of volledige dag. Je kan dus vaker kortere opdrachten doen als je dat wilt. 

werk je van oud op nieuw?

Werk je in de kerstvakantie? Misschien zelfs van oud op nieuw? Tot en met 31/12/2016 val je nog in het oude "dagensysteem" maar vanaf 1/1/2017 om 00.00 uur tikt de klok en tellen je uren. 

ondertekend contract

Zorg er zeker voor dat je steeds een ondertekend contract hebt tijdens je tewerkstelling. Vanaf 1 januari wordt er zeer streng toegekeken of je aan de slag bent met het juiste contract. Als dat contract niet het juiste is, heb je kans dat er méér RSZ-bijdragen ingehouden worden. Heb je jouw contract nog niet getekend? Teken het op My Randstad of neem contact op met jouw Randstad-kantoor zodat we alles meteen in orde kunnen maken!


Wil je weten hoeveel uren je nog mag werken? Hou ze in de gaten via Student@Work