terug aan het werk:oudere werknemers zijn matuur, loyaal en excellente coaches.

Sommige werkgevers staan nogal terughoudend tegenover oudere werknemers op de werkvloer. Nochtans kunnen zij hun ervaring en kennis delen, wat een verrijking kan zijn voor de andere collega’s.

‘Je mag niet veralgemenen, maar 60-plussers zijn vaak erg loyale werknemers.’ - Karin Beullens, consultant bij Randstad

Bovendien brengen oudere werknemers vaak rust op de werkvloer, ze hebben wellicht een andere kijk op mensen en situaties dan hun jongere collega’s en dat is bevorderlijk voor de sfeer en de samenwerking. In tegenstelling tot wat velen denken zijn ze niet vaker ziek dan jongeren en ze vervullen een voorbeeldfunctie.

Tot slot zijn ze vaak minder op zichzelf gericht. Ze bevinden zich in een latere fase in hun loopbaan. Daardoor voelen ze minder de drang om zich te profileren. Dat maakt excellente coaches van hen.

Natuurlijk kun je niet veralgemenen, maar 50- en 60-plussers zijn vaak erg loyale werknemers. Ze zijn meestal blij met de nieuwe uitdaging en nemen die met twee handen aan. Je werft expertise, maturiteit en loyaliteit aan.

Oudere werknemers zijn geen jobhoppers. Bovendien zijn ze vaak flexibeler dan pakweg dertigers. Ze zijn vaak minder gebonden aan uren dan werknemers met jonge kinderen.