hoe vind je weer werkgeluk in 2019?

Zijn jouw goede voornemens voor 2019 al gevlogen? Dat is helemaal niet gek. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 70% van de mensen die goede voornemens hebben deze na de eerste week al uit het oog verliezen, laat staan na een maand. Goede voornemens zijn dus niet de ultieme oplossing, maar wat dan wel? Hoe zorg jij ervoor dat je het gevoel blijft houden dat je groeit en ontwikkelt, niet stilstaat maar doorgaat en dan ook hogerop komt? 

Veel mensen denken gauw aan een promotie, een salarisverhoging of zelfs een nieuwe job. Dit zijn de oplossingen die iedereen je zou geven om weer gemotiveerd plaats te nemen in jouw bureaustoel. Maar probeer het eens wat dichter bij huis te zoeken, hoe word jij opnieuw verliefd op je huidige job? Hoe creëer jij je eigen werkgeluk? Dat begint bij jezelf!

 

Kijk eens rond, wat vind jij nou echt leuk aan jouw functie? Probeer je op deze zaken te focussen en bespreek dit met je collega’s. Misschien vinden zij nét de andere zaken veel leuker en kunnen jullie dit onderverdelen. Besef je daarbij natuurlijk wel dat er in elke job  leuke en minder leuke dingen zijn. Het beste wat je kunt doen is zorgen voor een win-win situatie, dan kunnen jij en je collega’s je focussen op wat jullie echt leuk vinden!

 

‘Leuk, maar dit kan niet op mijn werk’, is een uitspraak die vaak voorbij komt. Denk niet binnen kaders maar praat erover met je manager. Hij of zij staat vaak niet alleen open voor nieuwe ideeën, ze zullen het waarderen en ook implementeren (als het een idee is waar ze ook echt iets mee kunnen). Toon eigenaarschap en laat jezelf zien. Je zult merken dat er veel meer mogelijk is wanneer jij je hiervoor in wilt zetten en laat zien dat niet alleen jij maar ook de organisatie een groeispurt kan maken.

 

Investeer in je relatie met je collega’s. Organiseer een drink om de week positief af te sluiten, dit kan met een hapje en een drankje en praat even bij met jouw collega's. Heb je op vrijdagen geen tijd? Ga lekker met z’n allen uit eten en leer je collega’s op een andere manier kennen. Je zult zien dat je veel meer gemeen hebt dan gedacht en zo zal  je met steeds meer plezier naar je werk komen. Daarnaast zal je merken dat wanneer je jezelf open en sociaal opstelt het zomaar kan zijn dat collega’s aan jou denken wanneer dat ene nieuwe project binnen komt waar jij al weken naar uitkijkt. Again, win-win!

 

Dus, ga de uitdaging met jezelf aan want alleen jij kan dingen voor jezelf veranderen. Voor je het weet ga je iedere ochtend fluitend naar je werk!