spotlight begeleidt deelnemers outplacement efficiënter en persoonlijker naar nieuwe job

Persoonlijke coaching, je eigen cv-schrijver en een jobconciërge die je elke week jobs op maat bezorgt. Spotlight bundelt alle outplacementdiensten van RiseSmart op één digitaal platform. ‘Zo is er meer tijd voor persoonlijke begeleiding.’

‘Het zelflerende algoritme laat voorgestelde jobs steeds beter aansluiten bij het profiel van de deelnemer aan het outplacementprogramma’ - Caroline Deruyttere, European Implementation Manager bij RiseSmart

Elk individu nog efficiënter begeleiden, dat is de motivatie achter de lancering van Spotlight.

‘Dit is de 2.0-service van onze outplacementdiensten’, zegt Hilde De Brauw, concept lead outplacement en senior loopbaancoach bij RiseSmart.

Wie via Spotlight outplacement volgt, kan rekenen op een coaching team met 3 begeleiders: een persoonlijke loopbaancoach, een jobconciërge die de best passende vacatures, jobbeurzen en professionele contacten voor elke deelnemer selecteert en een ervaren cv-schrijver die samen met de deelnemer een aantrekkelijk curriculum vitae en motivatiebrief creëert.

 

vlotte communicatie

‘Spotlight zorgt voor een vlotte communicatie tussen de deelnemer en de verschillende outplacementbegeleiders van het coaching team’, verduidelijkt Caroline Deruyttere. Zij rolt het RiseSmart-concept uit in België, Luxemburg en Frankrijk.

‘Deelnemer en loopbaancoach communiceren met elkaar via online berichten, een chat en videogesprekken. De feedback die deelnemers geven op de vacatures die hun jobconciërge via Spotlight voorstelt, dient als input voor een zelflerend algoritme. Dat zorgt ervoor dat de voorgestelde jobs steeds beter aansluiten bij het profiel van de deelnemer.’

 

elk traject is anders

Spotlight zorgt voor heel wat tijdswinst. Een deelnemer heeft onmiddellijk toegang tot het volledige platform en alle diensten. Hij kan meteen keuzes maken: vacatures in de inbox, eerst aan het cv werken of een e-cursus volgen om nieuwe vaardigheden aan te leren… Spotlight bundelt al die mogelijkheden.

De deelnemer kan ook kiezen om eerst een aantal coachingsgesprekken in te plannen met zijn persoonlijke loopbaancoach. Deze gesprekken kunnen dienen om zijn ontslag te verwerken of om zijn loopbaan onder de loep te nemen.

Geen enkel traject is hetzelfde. De deelnemer kiest zelf hoe en hoe snel het outplacementtraject verloopt. Die efficiënte aanpak zorgt er voor dat de RiseSmart-loopbaancoaches meer tijd hebben om een deelnemer beter te leren kennen. Hun coaching sluit daardoor heel nauw aan bij het persoonlijke profiel van de deelnemer.

 

sneller een job

De RiseSmart-technologie komt uit de VS. Uit onderzoek daar blijkt dat outplacementdeelnemers dankzij deze aanpak sneller landen in een nieuwe job, vergeleken met andere outplacementoplossingen.

RiseSmart testte Spotlight in België van september tot oktober 2017. ‘De eerste resultaten zijn veelbelovend’, zegt Caroline Deruyttere.

‘Onze testpersonen vonden het platform erg gebruiksvriendelijk en efficiënt. Ze waren ook erg positief over de menselijke aanpak van de 3 begeleiders in het coaching team.’

Sinds november 2017 is Spotlight helemaal live. Intussen zijn er al meer dan 500 outplacementdeelnemers actief op het platform. In februari wordt de Spotlight-app gelanceerd.