terug aan het werk als 50-plusser: Vincent.

Vincent (52 jaar) was jarenlang als vertegenwoordiger aan de slag in tal van sectoren. Toen hij in 2016 werkloos werd, besloot hij om niet bij de pakken te blijven zitten. Vooral omdat zijn financiële situatie vrijwel meteen zorgwekkend werd, moest en zou hij snel een job vinden. Maar tegelijkertijd nam hij een belangrijke beslissing. Hij moest en zou zijn carrière een heel andere wending geven en van zijn passie zijn beroep maken. Hij zocht en kreeg daarbij hulp van zijn RiseSmart coach Aurélie. Samen met haar werkte hij een plan uit.

"Vandaag heb ik mijn zelfvertrouwen terug en het regent projecten!"

 

“Na een erg lastige periode van onzekerheid en zorgen, kreeg mijn traject vanaf dat moment stilaan maar zeker vorm. Het plan? Een job zoeken waarin ik mijn ervaring goed kon gebruiken. En me tegelijkertijd voorbereiden op mijn omschakeling naar de sector van beeldvorming.” 

In 2017 volgde Vincent een intensieve opleiding fotografische technieken én werd hij intensief naar een job begeleid door zijn coach. 

“Op een bepaald moment viel de puzzel netjes in mekaar. Ik mocht als vertegenwoordiger aan de slag in de sector van de buitenschrijnwerkerij én werd tegelijkertijd zelfstandig fotograaf in bijberoep”  

Maar daar bleef het niet bij. Vincent rolde dankzij zijn interesses een veelbelovende nieuwe markt in.

Ik hou van de visuele sector ... maar ook van nieuwe technologieën. Zo raakte ik geïnteresseerd in een opkomende en veelbelovende discipline: de virtuele 3D tour. Ik vroeg een lening bij microStart en met dat geld kocht ik een auto, een camera, een tablet en kantoorapparatuur. Ik zocht en vond een werkplek in een coworking space in het centrum van de stad die ik met drie andere ondernemers deel. En kort daarna zag mijn eigen bedrijf Ivio 3D het levenslicht!"

De toekomst van de virtuele 3D-rondleidingen is veelbelovend. Vincent heeft intussen een sterk netwerk in de vastgoed-, communicatie- en notariële sector. Zelfs buiten de landsgrenzen. En het regent opdrachten.  

 

"Mijn nieuwe professionele leven geeft me energie en voldoening. Ik sta nu op eigen benen. En ik blijf in contact met Aurélie. Ik ben haar enorm dankbaar. Dankzij haar steun durfde ik het aan om de sprong te wagen en van mijn passie mijn beroep te maken.”


Welke conclusies hij trekt na zijn periode van gedwongen arbeidsonderbreking?
“Het was een pijnlijk maar ook heilzaam moment. Ik heb nergens spijt van. Integendeel.”