ervaren bouwvakkers geven schoolverlaters extra opleiding op de werkvloer.

Hoe zorg je er als bedrijf voor dat ervaring niet verloren gaat als heel wat straffe medewerkers met pensioen gaan? En hoe kan je schoolverlaters zo snel mogelijk succesvol inschakelen op de werkvloer? Renotec, een bouwbedrijf gespecialiseerd in renovatie en restauratie, was het beu om het tekort aan werkkrachten zomaar te ondergaan, bedacht een strak plan en pakt in september uit met een eigen vakschool.  

 

uniek aanbod: ervaring!

“Onze werknemers zijn professionals met een hart voor hun stiel en tonnen ervaring. Zij zijn de geknipte coaches voor mensen die net van de vakschool komen, verder willen specialiseren en praktijkervaring opdoen”, legt An Willaert van Renotec uit.
“We investeren de ervaring en het talent van onze doorwinterde bouwvakkers in nieuw bloed. Een win voor de ervaren medewerkers, want zij voelen zich trots en gewaardeerd. Een win voor de nieuwkomers, want zij krijgen een unieke opleiding van professionals die jarenlang bewezen hebben wat ze waard zijn op de werkvloer.”

 

“We zijn trots dat we met deze vakschool zelf investeren in het opleiden van onze medewerkers. De meeste bedrijven eisen ervaring in hun vacatures. Wij bieden ervaring!“

 

vakschool?

De cursisten starten met een algemene opleiding en gaan al snel de bouwwerf op. Ze krijgen daarbij een doorwinterde bouwvakker als coach. Die leert hen stap voor stap alles over de stiel. Aan het eind van het opleidingsjaar evalueert elke coach samen met zijn cursisten welke job en welk team het beste bij hem of haar passen.

 

Ben je schoolverlater en heb je interesse in een extra jaar betaalde specialisatie?
Of was je al aan de slag in de bouw en heb je interesse om je om te scholen naar een job in de renovatie en restauratie?
Inschrijvingen mogelijk tot 29/08/2019.