logistieke sector in de lift.

Nog snel een pakketje online bestellen? No prob. Met wat geluk heb je het morgen al in huis. Alleen zet die druk op de bestelknop een gigantisch proces in gang. De logistieke sector is daardoor booming. Spring jij op die sneltrein?

booming business

Klik en die fancy sweater uit L.A. hangt niet veel later in je kast te blinken. Maar om al deze goederen te transporteren, zijn nog altijd mensen nodig. En meer verzendingen betekent ook meer stock- en magazijnactiviteiten. Het is duidelijk: in de logistieke sector wacht een waaier aan jobs.

centrum van de wereld

Bedrijven outsourcen hun logistieke activiteiten meer en meer. Goed nieuws: België is met zijn uitstekende ligging een logistiek speerpunt. Voor transportbedrijven is het niet meer dan logisch om zich in ons land te vestigen. Denk aan de Chinese internetreus Alibaba, die onlangs op Belgische bodem neerstreek.

 

afwisselend en voor iedereen

Logistiek? Dat is meer dan transport. Want er is ook planning, administratie en organisatie. Met jobs voor arbeiders, maar net zo goed voor IT’ers die de digitalisering in goede banen leiden. Toch blijft de allergrootste vraag die naar chauffeurs.

Wat zo’n job in de logistieke sector nu zo aantrekkelijk maakt? Vooral het uiteenlopende aanbod van functies. Met veel doorgroeimogelijkheden in een internationale context, die almaar meer inzet op innovatie en duurzaamheid. Voor iedereen, los van studies.

 

92% job na opleiding

Randstad investeert in mensen die in de logistieke sector werken. “We hebben een partnerschap met de VDAB om chauffeurs CE op te leiden en werken samen met hogescholen en universiteiten”, zegt Greet Van Melkebeke, Business Manager Logistiek & Young Talents bij Randstad.

“En via ons partnerschap met Portilog begeleiden we mensen naar een geschikte functie als bediende in de logistiek. Ruim 92 procent heeft onmiddellijk na de opleiding een job.”

 

ben jij een logistiek talent?

De logistieke sector is een wereld die snel verandert. En klant is koning. Alle hens aan dek! Wat je volgens Greet maar beter in je mars hebt om in de logistieke sector te knallen?

  • gezond verstand
  • to-the-point zijn
  • hands-on gedrag
  • initiatief nemen
  • vermogen en zin om bij te leren

En, goesting om de logistieke sector te veroveren?