“Randstad bracht ons als moeder en dochter nog dichter bij elkaar.”

Bijna Moederdag! Tijd om die bijzondere vrouw eens flink in de bloemetjes te zetten. Saura (28) kan het boeket net zo goed overhandigen op het werk. Want zij én mama Maria José (55) werken als consulent bij Randstad.

Sfeer en gezelligheid? Een 10! Dat het prettig werken is bij Randstad, daarover zijn Saura en Maria José het meer dan eens. Al was het voor de moeder wel een totale verrassing toen ze hoorde dat haar dochter in hetzelfde bedrijf kwam werken.

Marie José, je wist niet dat Saura solliciteerde bij Randstad?

Maria José: “Neen, ik viel uit de lucht. Saura heeft het me pas verteld toen ze geslaagd was voor de testen. Ze zei vaag iets over solliciteren in Brussel, maar wist ik veel dat het bij Randstad was (lacht).”

Ben je al bekomen?

Maria José: “Ja, hoor. Na een jaar mag dat wel. Ik ben blij dat ik mijn enthousiasme over de job heb overgebracht. In het begin dacht ik wel: oei, wat als het niet goed gaat? Of wat als collega’s zouden denken dat Saura de job kreeg omdat ík bij Randstad werk? Gelukkig verzekerde de hr-manager me dat ik me daarover geen zorgen hoefde te maken.”

Saura, vond jij het spannend om in de voetsporen van je moeder te treden?

Saura: “Natuurlijk. De eerste maanden voelde ik me wat onzeker. Sommige medewerkers zagen me misschien in het begin als ‘dochter van’. Mijn mama werkt hier al bijna twintig jaar, veel mensen kennen haar. En ze kennen mij ook al van kindsbeen af. Maar nu is dat gevoel helemaal voorbij.”

Lijken jullie op elkaar?

Saura: “We zijn allebei perfectionistisch. De details moeten in orde zijn!”

Maria José: “Toch is Saura een ander type. Zelf ben ik wat meer gesloten. Saura niet, zij stapt meteen op mensen af. Dat komt haar in de job goed van pas. Ik bewonder haar commerciële flair.”

Praten jullie op familiebijeenkomsten over collega’s?

Saura: “Soms wel natuurlijk, maar we zitten niet in hetzelfde kantoor. ’s Ochtends zeggen we wel goeiemorgen via de kantoorchat. En ’s avonds op weg naar huis bellen we elkaar. Dan hoeven we het tijdens familiebijeenkomsten al niet meer over het werk te hebben.”

Maria José: “En als we toch in de valkuil trappen, dan waarschuwen mijn man en zoon ons wel. Toen Saura nog thuis woonde, zei mijn man vaak: ‘Zeg, ik zit hier ook nog, hoor’. Het is goed zoals het is. We hebben elk ons eigen leven en respecteren elkaars mening. De band is hechter dan ooit. Randstad heeft ons als moeder en dochter nog dichter bij elkaar gebracht.”


Wil je meer informatie over werken bij Randstad? Check zeker www.werkenbijrandstad.be!