Randstad Group Belgium is opnieuw Top Employer.

Randstad Group Belgium krijgt ook dit jaar het ‘Top Employer’-label. En dat voor al zijn divisies en merken – Randstad, Tempo-Team, Ausy, RiseSmart en Randstad Sourceright. Een mooie erkenning voor ons HR-beleid waar we erg trots op zijn!

'Top Employer’ word je niet zomaar. Een bedrijf ontvangt het label na een uitgebreide analyse van negen domeinen van zijn HR-beleid en arbeidsvoorwaarden door het Top Employers Institute. Een Top Employer investeert in zijn medewerkers en creëert een optimale werkomgeving waarbinnen iedereen zich maximaal kan ontwikkelen op zowel professioneel als persoonlijk vlak.

 

topscores

Waarom verdient Randstad Group Belgium het label? Omdat het Top Employer Institute overtuigd is dat we een sterk HR-beleid voeren. Na een grondige audit kwamen deze sterke punten naar boven: 

  • we zijn niet alleen voor het tweede jaar op rij gecertificeerd. De hoogste score behaalden we voor performance management, met name onze uitrol en aanpak van 'great converstations'. 
  • onze scores voor performance management, leadership development en career & succession waren de sterkste stijgers. 

 

waarom we geloven in great conversations?

Bij Randstad group hebben we het klassieke evaluatiegesprek vervangen door great conversations. Dat zijn constructieve feedback en feedforward gesprekken die je doorheen het jaar voert met je collega's en met je manager. Als medewerker zit je bij ons aan het stuur van je loopbaan, doe je zelf een voorstel voor je doelen en word je sterk aangemoedigd om op zoek te gaan naar relevante feedback voor je persoonlijke ontwikkeling. Al onze medewerkers kregen een initiatiesessie rond feedback. En om onze managers te ondersteunen in hun coachende rol tijdens de great conversations bieden wij hen een vierdaagse training ‘coaching for outperformance’.

 

waarom ons leadership development & career en succession een boost kregen?

Bij Randstad Group hebben wij ons eigen house of talents, een ontwikkelmodel dat een duidelijk zicht biedt op alle functies in onze organisatie. Elke medewerker vindt er zijn of haar functie terug, en ook de rollen en competenties die bij die functie horen.

Dankzij  house of talents is het heel duidelijk wat de organisatie van iedereen verwacht en is het ook makkelijker om de mogelijkheden te zien om zich verder te ontwikkelen. Met het nieuwe house of talents wil Randstad Group  een ‘futureprooffunctie- en ontwikkelmodel hanteren, dat eenvoudig is en transparant voor de hele organisatie. Een model dat connecteert met onze nieuwe manier van leren en ontwikkelen.

 

350 nieuwe collega's!

We zijn niet alleen trots op het label. Het versterkt onze employer brand en helpt ons om onze troeven als werkgever extra in de verf te zetten. Randstad Group Belgium werft dit jaar immers 350 nieuwe collega’s! 


Wil je ook deel uitmaken van een topteam?