randstad group belgium is ‘Top Employer’ 2018.

Randstad Group Belgium doet zoveel inspanningen voor zijn medewerkers dat we het ‘Top Employer’-label krijgen. En dat voor al zijn divisies en merken – Randstad, Tempo-Team, Professionals, RiseSmart en Sourceright. Een mooie erkenning voor ons HR-beleid waar we zonder blozen fier op zijn!

‘Top Employer’ word je niet zomaar. Een bedrijf ontvangt het label na een uitgebreide analyse van negen domeinen van zijn HR-beleid en arbeidsvoorwaarden door het Top Employers Institute. Een Top Employer investeert in zijn medewerkers en creëert een optimale werkomgeving waarbinnen iedereen – van hoog tot laag – zich maximaal kan ontwikkelen op zowel professioneel als persoonlijk vlak.

 

drie topscores

Waarom verdient Randstad Group Belgium het label? Omdat het Top Employer Institute overtuigd is dat het een sterk HR-beleid voert. Na een grondige audit kwamen drie heel sterke punten naar boven. Zo scoren we bijzonder goed voor ons ‘onboarding’-programma. “Elke nieuwe medewerker start met een driedaagse opleiding op ons hoofdkwartier waar hij of zij alle ‘basics’ meekrijgt”, legt Human Resources Advisor, Raf Heroes, uit. “Die opleiding zetten we tijdens het eerste jaar verder, doelgericht op specifieke jobvereisten. Een polyvalente inzet vergt immers ook polyvalente vaardigheden, bijvoorbeeld inzake sociale wetgeving, commerciële aspecten, veiligheid, ...” Complementair wordt iedere werknemer vanaf dag 4 individueel gecoachet op zijn werkplek. “Dat gaat van ondersteuning bij het gebruik van tools tot het aanleren van jobeigen expertise. Alle opleidingsinspanningen samen goed voor 5.460 mandagen opleiding en 928 mandagen coaching tijdens de eerste drie kwartalen van 2017”.

Daarnaast brengt het Top Employer Institute onze ‘compensation & benefits’ voor het voetlicht. Randstads waaier aan extralegale voordelen is bijzonder ruim en telt wel 20 opties. Denk aan pensioensparen, verzekeringen, aandelenplannen, maaltijdcheques, bedrijfswagen… “Het feit dat we bovendien veel kansen geven om deeltijds te werken, is een belangrijke hefboom”, benadrukt Raf.

Ten slotte waardeert de audit onze activiteiten en beleid rondom welzijn. Te veel om ze hier allemaal op te sommen (stressmanagement, ergonomie van de werkplek, psychologisch steunpunt, timemanagement, stop-met-roken-programma, ‘healthy lunch’-workshops…) “maar belangrijk opdat de mensen zich goed in hun vel zouden voelen. Een gezonde geest in een gezond lichaam, maakt bevlogen medewerkers.”

 

waarom dit label zo waardevol is?

Randstad Group Belgium is ervan overtuigd dat het sterk staat met zijn HR-beleid, maar het is altijd goed om dat op een neutrale en gestructureerde manier door een externe partij te laten beoordelen. Het label geeft herkenbaarheid naar kandidaten en komt de rekrutering ten goede – onze groep zoekt dit jaar trouwens 350 nieuwe collega’s! De erkenning versterkt bovendien onze employer brand. Ten slotte geeft zo’n evaluatie opbouwende feedback op ons HR-beleid waarmee we verder aan de slag kunnen om het almaar beter te doen.

 

"Een Top Employer creëert een optimale werkomgeving waarbinnen iedereen zich maximaal kan ontwikkelen.”


Wil je ook deel uitmaken van een topteam?