20 jaar inhouse uitzendarbeid in België.

randstad-inhouse-services

Uitzendarbeid bestaat in België ongeveer 60 jaar. In die periode is het uitgegroeid tot een belangrijke vorm van flexibele arbeid. Op jaarbasis werken nu 575 000 mensen als uitzendkracht. Op dagbasis zijn dat er 120 000 (!deze cijfers zijn pre corona!). In die periode heeft uitzendarbeid zich ook ontwikkeld en gespecialiseerd. En ontstonden er verschillende vormen van uitzendarbeid.

Een heel belangrijke vorm zag zo’n 20 jaar geleden het levenslicht. Bedrijven die een beroep deden op een grote groep uitzendkrachten kregen een uitzendkantoor op de werkvloer, dicht bij het bedrijf én de uitzendkracht. Eén of meerdere consultants - continu aanwezig - beheren de arbeidspool van uitzendkrachten in al zijn mogelijke facetten (rekrutering, selectie, introductie, planning, retentie, administratie enz.). De voordelen van deze nabijheid voor bedrijf en uitzendkracht liggen voor de hand. Om die reden werd het snel een succes. 


15% van de uitzendkrachten

Anno 2020 zijn er naar schatting 350 à 400 bedrijven die een beroep doen op deze vorm van in-huis-uitzendkantoor. In deze bedrijven zijn samen zo’n 18 000 uitzendkrachten aan het werk (of zo’n 15% van het totaal aantal uitzendkrachten op dagbasis - cijfers pre corona).
Randstad is naast algemene marktleider uitzenden met Randstad Inhouse Services ook pionier en marktleider in deze specialisatie met 130 in house kantoren. En dat in een waaier van sectoren: retail, technologie, voeding, autosector, logistiek, call centers, farma, … Dankzij een erg intensieve samenwerking tussen het bedrijf en Randstad Inhouse Services in de zoektocht naar flexibiliteitsoplossingen en efficiëntiewinsten, staat deze vorm van dienstverlening vandaag sterker dan ooit.

 

persoonlijke aandacht

De voordelen voor een uitzendkracht die in huis werkt, blijken ook uit de tevredenheidsscores van de betrokkenen die Randstad optekende. Voor drie van de vier stappen in het proces dat een kandidaat uitzendkracht met Randstad doorloopt (inschrijven, job vinden, aan het werk zijn, beëindigen opdracht), scoren in house uitzendkrachten iets beter.
Een groot verschil zit in de persoonlijke aandacht die de consultant op de werkvloer aan de uitzendkracht kan geven.


Graag meer informatie over wat Randstad Inhouse Services voor jouw bedrijf kan betekenen? 

 

tags: nieuws