daikin_oostende
daikin_oostende

drie dagen betaalde opleiding in Daikin-school voor opstart.

Daikin, Japans multinational gespecialiseerd in airconditioning en warmtepompen, plant tegen eind dit jaar 100 extra operationele medewerkers aan te werven voor zijn site in Oostende. Daarnaast worden er ook techniekers en teamleiders gezocht. Ook volgend jaar blijft de rekrutering van nieuwe medewerkers doorlopen. Voor de aanwerving van de nieuwe medewerkers doet Daikin een beroep op HR-dienstverlener Randstad. 

Voor zijn productiesite in Oostende zoekt Daikin 100 nieuwe montagemedewerkers. Zij zullen meewerken aan de productie van de airco’s en warmtepompen, van het maken van de bodemplaat tot het inpakken van een voltooid toestel. Zij zullen onder meer instaan voor de montage van de toestellen, het aanbrengen van de bekabeling en de manuele orderpicking.  De aanwervingen komen er naar aanleiding van de productieverhoging die gepland is vanaf nieuwjaar ten gevolge van de sterk gestegen vraag naar verwarmingstoestellen op basis van de warmtepomp-technologie. 

Ervaring is niet vereist. Iedere starter krijgt sinds kort bij aanvang drie dagen opleiding in de Daikin School, het intern opleidingscentrum.

quote icon

Ons onboarding-traject werd recent uitgebreid van één dag naar drie dagen. Starters worden eerst ondergedompeld in de Daikin-cultuur. Vervolgens krijgen ze een opleiding in montage en logistiek (picking), etc. Op het einde van dit traject worden de nieuwe medewerkers georiënteerd naar een job in de fabriek die het best bij hen past. Zo willen we onze nieuwe medewerkers zonder ervaring optimaal klaarstomen voor een job op basis van hun talenten en interesses zodat ze zich optimaal kunnen ontplooien

Lies Vandecasteele
Section Manager HR bij Daikin

Bovendien voorziet Daikin na verloop van tijd tal van doorgroeimogelijkheden. Zo kan je je verder specialiseren in brazeren (lassen) of lektesten of op termijn doorgroeien naar teamleider. Naast 100 operationele medewerkers, worden ook techniekers en teamleiders gezocht. Voor die teamleiders werd ook een trainee programma uitgewerkt.

quote icon

“Dankzij het voorziene opleidingstraject mikken we op mensen zonder ervaring of kandidaten die zich willen omscholen en zo een boeiende job in de productie kunnen uitvoeren. We zoeken vooral teamspelers die stiptheid en veiligheid hoog in het vaandel dragen. Samen met hen gaan we vervolgens op zoek naar welke job in de productie het best bij hen past”

Ellen Courteyn
regional manager bij Randstad.

Omwille van de huidige coronamaatregelen worden er geen jobdagen georganiseerd. Geïnteresseerden kunnen een individuele jobdate boeken door 'Daikin' te sms'en naar het gratis nummer 8989. Zo kunnen kandidaten ontdekken wat Daikin en de job inhoudt.