abrahem

Stel je voor dat je je moet integreren in een vreemd land, meer dan 3000 kilometer weg. Een land waar je de cultuur, de mensen, de taal en...  uiteraard de arbeidsmarkt niet kent. Zo'n stap zetten en je totaal aanpassen aan een nieuwe plaats en cultuur is een beslissing die je niet zomaar neemt. En toch doen mensen het. Zo ook Abrahem Ahmad, afkomstig uit de Koerdische regio in Syrië.  "Zoals veel mensen kwam ik naar België via Duitsland." vertelt hij ons. "Mijn vrouw woonde al een tijd in België." Het duurde erg lang voor de 33-jarige Syriër om werk te vinden. Na lang zoeken, kwam hij drie jaar geleden in contact met Randstad en vond hij een job.

zijn verhaal

Abrahem's verhuis van Syrië naar België was niet ingegeven door socio-economische motieven. Wel door liefde. 

"Ik had een goede job in Duhok", zegt hij, terugblikkend op zijn tijd in Noord-Irak. "Uiteindelijk verhuisde ik naar Antwerpen voor mijn echtgenote." Het koppel woont er vandaag nog steeds.  

Zoals vele andere migranten had Abrahem het financieel niet gemakkelijk. Het feit dat nieuwkomers de taal niet spreken of hun diploma niet erkend wordt, maakt dat ze vaak niet aan het werk geraken en het erg vervolgens moeilijk krijgen om hier te leven. Dat was ook het geval voor Abrahem. 


"Ik vertelde Randstad over mijn financiële problemen en gaf aan dat ik liefst zo snel mogelijk aan het werk wilde." Abrahem was een IT ingenieur in zijn land en hoopte op een gelijkaardige job hier. Hij werd doorgestuurd naar Randstad Risesmart Employability, een divisie van Randstad in België waar mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt begeleid worden. Daar ontmoette hij Egle Rimsaite. Zij zorgde ervoor dat Abrahem kon starten in het Work for Integration-programma dat nieuwkomers aan een job helpt.   

Het Work for Integration-programma krijgt de steun van een waaier van organisaties zoals de Stad Antwerpen en het ocmw. Het helpt vluchtelingen in Antwerpen - waar nodig met taalcursussen, on-the-job trainingen en arbeidsoriëntatie -  aan een job. Zo ook Abrahem. 

Ik ging naar Randstad en ze belden me diezelfde dag nog op met de boodschap dat ze niet één, maar twee jobs voor me hadden. Ik kon kiezen!

Abrahem

Volgens Egle maakte hij een erg straffe eerste indruk: "Toen hij startte moest hij van nul alles beginnen op te bouwen en ik was meteen sterk onder de indruk van zijn gedrevenheid en motivatie."

Abrahem strikte een job bij Tech Data Belgium, een bedrijf gespecialiseerd in end point solutions. "Ik kreeg een job in databeheer, een job die toch min of meer in in het verlengde ligt van mijn diploma, dus ik was erg blij!"

Ik ben erg blij met mijn werk, voegt. Ik doe mijn job en ik leer een nieuwe taal. En al mijn collega's zijn erg vriendelijk en zorgen ervoor dat ik mij thuis voel.

Abrahem

de taal leren

Bij de aankomst in België was de taal leren absoluut de grootste uitdaging. "Ik wilde kost wat kost Nederlands leren, maar had erg weinig tijd en naar school gaan was niet echt een optie." zegt hij. "Ik begrijp veel van wat mensen zeggen, maar spreken is erg moeilijk."

Gelukkig was het bedrijf Tech Data bereid om hem een kans te geven. Bruno Wouters, de inbound shift manager van het bedrijf, nam Abrahem onder zijn vleugels."Vijf of zes jaar geleden zouden we nooit mensen hebben aangeworven die niet perfect Nederlands spraken. Vandaag is iedereen met een basisbegrip van de taal welkom. Ook degenen die niet echt vlot spreken."  

Ik wil gemotiveerde mensen kansen geven. Wat hun achtergrond ook is. Als ze maar aantonen dat ze bereid zijn om te leren en gemotiveerd zijn om hun job te doen.

Bruno Wouters - Tech Data

ons doel

In 2017 engageerde Randstad zich om wereldwijd het werkleven van 500 miljoen mensen positief te beïnvloeden tegen 2030. De opdracht van Randstad RiseSmart Employability en de steun voor initiatieven zoals Work for Integration sluiten niet alleen naadloos aan bij het DNA van Randstad. Ze maakt ook deel uit van dat groter engagement.