natalia-kezia
natalia-kezia

Natalia en Keziah zijn twee jonge vrouwen die goed in hun vel zitten. Hun stralende glimlach is daar het beste bewijs van. Als pas afgestudeerde verpleegkundigen begonnen ze hun professionele loopbaan bij het Randstad Medical kantoor van het Brugmann-ziekenhuis. Ze hielden dan ook niets dan goede herinneringen over aan de begeleiding die ze er als jobstudenten tijdens hun studies kregen. Die ervaring komt hen ook nu nog elke dag van pas.

een logisch, voordelig verlengstuk

Laten we alvast één vooroordeel uit de wereld helpen, namelijk dat jongeren vooral als uitzendkracht aan de slag gaan tijdens hun studies of vakanties. Vraag dat maar aan Natalia en Keziah! Net zoals vele anderen leerden ze Randstad Medical kennen tijdens hun opleiding aan de hogeschool. Wat hen het meest bijgebleven is, is de hartelijke en professionele ontvangst. Natalia: “Al van bij het eerste contact kreeg ik alle nodige info om mijn dossier samen te stellen. Iedereen was supervriendelijk!" Keziah: “Ik werd er onthaald als een echt lid van het team. Ze toonden oprecht interesse in mij.”

Als jobstudenten bij het UVC Brugmann wisten ze meteen dat ze de juiste keuze gemaakt hadden: verpleegkunde was hun roeping. Eens ze hun diploma op zak hadden, namen ze contact op met Tugba, de consultant die zich vanaf hun eerste bezoek aan Randstad Medical over hen ontfermde. Natalia en Keziah vertelden haar dat ze ook ‘in het echte beroepsleven’ als uitzendkracht wilden verdergaan. Daardoor zouden ze immers de begeleiding krijgen die ze nodig hebben om hun ambities waar te maken. Ze zouden gehoord en begrepen worden. En ze zouden hun eigen werkuren kunnen indelen.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat beiden tijdens hun studentenjob belangrijke contacten hebben kunnen leggen. En laat dat net een groot voordeel zijn. Natalia beaamt dat: “Ik kende de organisatie, de structuur en het personeel van het ziekenhuis inderdaad al vrij goed. Tijdens mijn stage als verpleeghulp smeedde ik vooral een goede band met één bepaalde afdeling. Daarom zou ik binnenkort graag weer bij die afdeling aan de slag gaan.”

Toen ik hen voor het eerst zag, vond ik hen allebei erg goedlachs. De ene wat meer ingetogen, en de andere extravert. Elke keer wanneer ze op bezoek komen, ben ik onder de indruk van hun zelfvertrouwen.

Tugba - consultant Randstad Medical Brugmann.

één doel voor ogen

Als consultant weet Tugba als geen ander welke voordelen een studentenjob kan opleveren voor een verdere carrière. “Onze jobstudenten beseffen maar al te goed dat ze hun opdracht tot een goed einde moeten brengen. Door die verantwoordelijkheid gaan ze vanzelf tot het uiterste voor hun werk. En daar wordt iedereen beter van!”, zegt ze. “Een studentenjob kan een heuse springplank zijn naar een mooie professionele toekomst. Zo maakten Natalia en Keziah bijvoorbeeld kennis met verschillende afdelingen en konden ze proeven van de sfeer op de werkvloer. Dat is hen duidelijk bevallen!”

Dankzij Randstad kon ik als jobstudente aan de slag in een ziekenhuis en rusthuis. Dat zijn twee compleet verschillende werelden, maar vormden wel een verrijkende ervaring. Het teamwork, het contact met de patiënten, de technische handelingen, het menselijke aspect ... Dit is echt mijn ding!

Keziah (23 jaar) - verpleegkundige en voormalig jobstudente

Net zoals Keziah werd ook Natalia al heel vroeg gebeten door de verpleegmicrobe: “Ik wilde altijd al verpleegster worden. Het wetenschappelijke aspect en het contact met de mensen hebben me altijd geboeid. De werking van het menselijke lichaam bestuderen, juist leren reageren in geval van nood en daarnaar handelen, patiënten helpen en verzorgen ... Ik doe het allemaal even graag.”

 

de wereld verandert: wat nu?

Tugba, Natalia en Keziah bespreken vaak de evolutie van hun beroep. Randstad Medical houdt immers de vinger aan de pols in een sector die continu verandert. Iedereen beseft immers dat de gezondheidszorg steeds meer infrastructuur en personeel nodig heeft. Randstad Medical kan de vraag naar medewerkers dan ook amper bijhouden. Dat de opleiding tot verpleegkundige tegenwoordig langer duurt, helpt de zaak uiteraard niet vooruit. Dankzij de opleidingen die Tugba regelmatig volgt, hoeft het trio alvast niet lang te zoeken naar een gespreksonderwerp! Nieuwe mogelijkheden, specialismen in een bepaald vakgebied, evoluerende praktijken, de eisen van de werkgevers ... Van één ding is onze consultant dan ook rotsvast overtuigd: om te slagen, moet je je kunnen aanpassen.

De technologie verandert razendsnel, maar het menselijke aspect blijft onze grootste zorg. Ik herinner me bijvoorbeeld nog een oudere patiënt met Italiaanse roots, voor wie ik tijdens het wassen Italiaanse muziek speelde. Het toverde meteen een glimlach op zijn gezicht! Een tijdje later ging ik terug op bezoek naar zijn afdeling, maar in zijn bed lag toen iemand anders. Ik dacht dat hij genezen en terug thuis was ... Maar er werd me verteld dat hij overleden was. Soms denk ik nog aan hem en hou ik me voor dat ons werk - hoe dan ook - zin heeft.

Natalia (23 jaar) - verpleegkundige en voormalig jobstudente

Als afsluiter vroegen we Natalia en Keziah of ze Randstad Medical aan andere studenten zouden aanraden. Hun antwoord is unaniem. Keziah: “Uiteraard. Dat heb ik trouwens al gedaan. Het team van Randstad heeft me goed geholpen. Natalia: “Ongetwijfeld. Tugba heeft mijn vragen altijd duidelijk (en met de glimlach!) beantwoord. Ze deed altijd haar uiterste best om tot een oplossing te komen. Dat is ronduit fantastisch!”


Wil jij net zoals Natalia en Keziah aan de slag als verpleegkundige? Check ons jobaanbod!