ontstlag
ontstlag

Uit elkaar gaan, is nooit makkelijk. Dat geldt ook voor een arbeidsrelatie. Je werkgever verlaten voor een nieuwe job kan een stevige emotionele impact hebben. Met deze vier tips verlaat je  je werkgever op een correcte en respectvolle manier én benut je nieuwe loopbaanmogelijkheden optimaal.

1. denk vooruit.

Een nieuwe baan! Spannend! Het is heel begrijpelijk dat je er enorm naar uitkijkt. Maar zorg er wél voor dat je in al die opwinding niet kortzichtig wordt. Waarschijnlijk kan je een referentie van je huidige werkgever goed gebruiken. Dan kan het maar beter een uitstekende aanbeveling zijn, toch? Als je het een beetje constructief aanpakt, krijg je dat makkelijk voor elkaar. Zorg er dan ook voor dat je in de beste verstandhouding vertrekt.

2. doe je best tot het einde.

Geef aan dat je binnenkort weggaat, maar dat je je tijdens de opzegperiode nog ten volle zult inspannen en de overdracht zo goed mogelijk wilt mee regelen. Zo toon je dat je het belangrijk vindt om je job zo netjes mogelijk af te ronden en de collega's zo goed mogelijk wilt helpen om de opvolging te regelen na jouw vertrek. Jouw manager zal respect hebben voor jouw houding en engagement tot het einde en zal met een positief gevoel aan jou terugdenken later. Want wie weet heb je ooit wel een aanbeveling nodig of ben je later in jouw loopbaan nog geïnteresseerd om terug te keren.

3. breng je manager eerst op de hoogte.

Nieuws verspreidt zich als een lopend vuurtje. Het is dan ook belangrijk om eerst je manager in te lichten. Face-to-face gesprekken kunnen emotioneel zwaar zijn. Maar als de receptionist je manager vertelt dat je het bedrijf verlaat voordat je dat zelf doet, dan zet dat kwaad bloed. Daarom moet je je manager informeren vooraleer je de rest van je exit-plan uitvoert. En tenzij je vanaf afstand werkt — vanaf zéér grote afstand — dien je je ontslag uit beleefdheid altijd persoonlijk in. Uiteraard moet daarna een ontslagbrief overgemaakt worden die juridisch helemaal in orde is, maar vertel het eerst wel persoonlijk. 
Vergeet niet aan je manager te vragen hoe de organisatie het nieuws van je vertrek aan iedereen wil bekendmaken. In uitzonderlijke gevallen hebben sommige bedrijven liever niet dat andere medewerkers meteen op de hoogte zijn, en stellen ze die aankondiging even uit.

4. versterk de relatie met collega's.

Gebruik jouw opzegtijd om de banden met collega's aan te halen. Maak plannen om contact te houden, en voeg hen toe op LinkedIn en andere socialemediakanalen. Zorg er ook voor dat collega's je persoonlijke e-mailadres kennen. Als je niet meer met hen in contact kunt komen, is het veel moeilijker om in de toekomst aanbevelingen te bemachtigen en doorverwijzingen te krijgen.


Neem dus de tijd om je vertrek te plannen, zeg je baan lang genoeg van tevoren op en breng eerst je manager op de hoogte. Dan kan de overgangsperiode probleemloos verlopen en heeft niemand wrange gevoelens. Bedrijven begrijpen uiteindelijk wel dat hun topmedewerkers om heel uiteenlopende redenen kunnen vertrekken. En slimme bedrijven wensen hen ook succes als ze de deur achter zich dichttrekken.


Ben jij klaar om je arbeidsrelatie te verbreken, en helemaal te focussen op een nieuwe job die je meer voldoening geeft? Check dan zeker ons jobaanbod!